Eigenaar gestolen spullen rijdt dieven klem - GelreNieuws.nl

Eigenaar gestolen spullen rijdt dieven klem

Geplaatst op 20 maart 2014, om 18:12 uur

VORDEN/WARNSVELD – Op donderdagochtend is er een diefstal gepleegd bij een woning in Warnsveld. Uiteindelijk wist de bewoner van de woning de daders klem te rijden. 

De eigenaar die nota bene vlakbij de woning met een andere klus bezig was zag dat het tweetal diverse tuingereedschap waarvan zelfs gemotoriseerd gereedschap druk aan het inladen waren in een geparkeerde auto met aanhanger. Toen de eigenaar het tweetal hierop wou aanspreken sloegen zij direct op de vlucht. De bewoner zette met mede hulp van een ander persoon hierop direct een achtervolging in, hetgeen gepaard ging met hoge snelheden. Vervolgens slaagde zij erin om het dievenpaar een paar kilometer verderop klem te rijden waarbij de auto van het dievenpaar tegen een boom botste en hierbij aanzienlijke schade opliep. Een van de verdachten kon worden overmeesterd en werd in bedwang gehouden in afwachting van de politie. Hij is door de politie aangehouden en inmiddels in verzekering gesteld, de andere verdachte wist te ontkomen.

De politie heeft direct een onderzoek opgestart waarbij zelfs gebruik werd gemaakt van speurhonden. Dit zorgde tevens voor de nodige hinder voor het treinverkeer gezien het feit dat het onderzoek deels langs het spoor plaatsvond. De andere verdachte is tot op heden nog steeds op de vlucht.