Eis: 6 jaar cel na dodelijk ongeval Duiven - GelreNieuws.nl

Eis: 6 jaar cel na dodelijk ongeval Duiven

Geplaatst op 21 maart 2014, om 13:35 uur

DUIVEN- De officier van justitie eist zes jaar cel en tien jaar ontzegging tegen een 31-jarige man uit Duiven na het veroorzaken van een dodelijk ongeval.

De man uit Duiven had volgens de officier van justitie eerst bier gedronken en daarna nog 8 dubbele whiskeys in het vd Valkhotel in Duiven. Daarna is hij gaan racen met hoge snelheid in de bebouwde kom. Hij verloor de macht over het stuur, de auto slipte en kwam op de kop in het water terecht. Zijn 34-jarige vriend kwam bij het ongeval om het leven.

De aanklager spreekt van extreem gevaarlijk rijgedrag waarbij volgens onderzoek de wagen zeker 170km per uur gereden zou hebben in de bebouwde kom. De auto raakte te water aan de Vergertlaan ter hoogte van De Fanfare. Redders sprongen ogenblikkelijk in het water en probeerden de twee inzittenden te bevrijden. Voor de bijrijder kwam de hulp te laat. De verdachte lag na het ongeval een week in coma en zegt zich niets te kunnen herinneren. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Gelrenieuws publiceerde juist deze week een video van de belevingen en indrukken van de redders. Cameraman Roland Heitink en verslaggever Charles Moll maakten een impressie.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com