Giesbeker aangehouden na wilde achtervolging

Geplaatst op 24 maart 2014, om 12:47 uur

GIESBEEK – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in Giesbeek een 44-jarige automobilist uit Giesbeek aangehouden na een wilde achtervolging vanuit Arnhem. De man zat zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol achter het stuur.

Agenten zagen die nacht omstreeks 01.15 uur in Arnhem een zwarte auto door rood licht rijden op de kruising van de Bethanienstraat met het Lange Water en wilden de bestuurder daarop aanspreken. Die had daar kennelijk geen oren naar en ging er vol gas vandoor. Daarop ontstond een achtervolging via de A12 en de Rivierweg richting Giesbeek. Ter hoogte van de rotonde nabij de Zwalmstraat kwam het tot een aanrijding tussen de zwarte auto en de politiewagen.

De bestuurder reed echter ondanks zware schade aan een van de wielen door. Via Giesbeek ging het over de Uitmeentsestraat weer de Rivierweg op richting Doesburg en kwam het tot een tweede botsing met de politiewagen. Na voor de tweede keer bij de rotonde nabij de Zwalmstraat te zijn aangekomen wilde de bestuurder er weer vandoor nu richting Zevenaar. Kort daarop verloor de bestuurder de macht over het stuur, raakte in een slip en sloeg over de kop. De Giesbeker bleek achter het stuur te zitten en werd aangehouden. De man en zijn passagier bleken ongedeerd. Bij de Giesbeker werd later een alcoholgehalte gemeten van 755 ug/l (ongeveer drieënhalf keer zoveel als is toegestaan). Hij bleek ook zonder rijbewijs te rijden.