Grote natuurbrandoefening in Dieren - GelreNieuws.nl

Grote natuurbrandoefening in Dieren

Geplaatst op 22 maart 2014, om 20:25 uur

DIEREN – Natuurgebied het Voorste Schaddeveld in Dieren was vandaag het toneel van een grote natuurbrand oefening georganiseerd door de veiligheidsregio Gelderland-Midden.

In de afgelopen maand hebben alle brandweerkorpsen in de regio getraind in het bestrijden van natuurbranden. Vandaag was de grote regionale oefening waar veel brandweerkorpsen bij aanwezig waren. Bij deze oefening was niet alleen de brandweer aanwezig maar deden ook natuurbeheerders, boeren en de regio Noord en Oost Gelderland mee. Om de oefening zo realistisch mogelijk te houden was het gebied niet afgesloten voor publiek

Tijdens deze oefening kwamen alle betrokken instanties samen en werden alle protocollen geoefend. Zo werd geoefend met het nieuwe communicatiesysteem die een duidelijker beeld kan schetsen van de incidentlocatie. Ook werden de natuurbeheerders meegenomen in de oefening dit van wegen de kennis van het gebied. Ook werd getest of het waterwinning systeem optimaal werkte. Hiervoor waren boeren aanwezig met water gevulde giertanken.

Elke oefening telde zo’n 150 deelnemers, 12 blusvoertuigen en meerdere ondersteunende eenheden zoals waterwagens en water containers.