Vrachtwagen kantelt na aanrijding in Laren

Geplaatst op 4 maart 2014, om 08:27 uur

LAREN – Bij een aanrijding op de N332 ter hoogte van Laren is in de nacht van maandag op dinsdag een vrachtwagen met melk gekanteld. Twee mensen raakten gewond.

Het ongeluk gebeurde rond 0.45 uur. Een nog onbekende automobilist stopte op een parkeerhaven waarna hij uitstapte. Toen de automobilist uitstapte uit werd het het slachtoffer aangereden door de truck. De vrachtwagenchauffeur probeerde tevergeefs uit te ontwijken. Door de uitwijkmanoeuvre verloor de chauffeer de macht over het stuur en kantelde de vrachtwagen met 25000 liter melk. De bestuurder de van de vrachtwagen raakte gewond en moest door de brandweer uit zijn cabine gehaald worden. Beiden slachtoffers zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Doordat de vrachtwagen beschadigd raakte, stroomden duizenden liters melk de greppel in. De gehele Provincialeweg in beide richtingen uren afgesloten. De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan na de toedracht van het ongeluk. Een bergingsbedrijf heeft de vrachtwagen weer op de wielen gekregen, waarna die is geborgen.