Grote brand bij Fitnesscomplex Perfect Body Zutphen

Geplaatst op 22 maart 2014, om 12:15 uur


ZUTPHEN – In Fitnesscomplex Perfect Body aan aan de Van Hallstraat in Zutphen heeft zaterdag een grote brand gewoed. Niemand raakte gewond.

De brand werd omstreeks 11.30 uur gemeld bij de alarmcentrale. De brandweer schaalde op naar code ‘zeer grote brand’. Tientallen brandweerlieden werden ingezet om de brand te blussen. Het vuur was moeilijk te bestrijden, omdat het tussen het plafond zat.  De brand ontstond in de sauna van de herenkleedkamer. Het fitnesscomplex, waar ongeveer 30 personen aanwezig waren toen de brand uitbrak, is direct ontruimd. Het personeel en de mensen die aan het sporten waren zijn opgevangen in het appartementencomplex naast het gebouw.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Meerdere personen zijn nagekeken door personeel van de ambulance dienst omdat ze rook hadden ingeademd. De personen hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

De oorzaak is nog niet bekend. De brandweer is een tijdlang met het nablussen bezig geweest.

Op het moment dat de brand uitbrak was een groep aan het spinnen. De kleding in de kleedkamers en de spullen in de klusjes van de mensen die aan het fitnessen waren zijn bijna allemaal beschadigd of verrookt door het vuur. De Zutphense brandweer heeft kledingpakketten aan de mensen beschikbaar gesteld, omdat ze nog in hun sportkleding buiten stonden.

Aankomende week zal bekeken worden wanneer de fitness gebouw weer open kan voor sporters. Hoe groot de schade precies is, is niet duidelijk.