10000 kippen dood bij grote brand Wehl

Geplaatst op 5 april 2014, om 10:29 uur

WEHL – Een grote brand zaterdagmorgen in een kippenschuur in Wehl heeft aan ruim 10.000 kippen het leven gekost. Dat meldt de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland.

Het vuur ontstond rond 7.00 uur. De brandweer schaalde al snel op naar grote brand. Korpsen van onder meer Wehl, Didam en Doetinchem bestreden de brand met groot materieel. De eerste kippenschuur was al niet meer te houden en via een mesttransportleiding met ammoniak werd ook de tweede schuur een prooi van de vlammen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De brandweer moest het water uit diverse sloten uit de buurt halen. Door de dakbedekking kwam asbest vrij en werd de asbestprocedure van kracht. Door de gunstige weersomstandigheden kwam het asbest alleen op het eigen erf neer. Er kwam ook blauwzuurgas vrij maar dit bleef ook beperkt tot lokaal gebied om de boerderij.

Ruim 10000 kippen kwamen om in de vlammen en de rook. Deze rook was tot in de verre omgeving te zien. Er vielen verder geen gewonden bij de brand. De brandweer is nog geruime tijd bezig met nablussen.

Video: Nebe4video