Derde arrestatie miljoenenzwendel Apeldoorn

Geplaatst op 17 april 2014, om 17:57 uur

APELDOORN – Sinds augustus 2013 onderzoekt de politie de aangiften van meerdere beleggers die voor miljoenen opgelicht zouden zijn door een 61-jarige man uit Apeldoorn. Op dinsdag 8 april is de hoofdverdachte in dit onderzoek in België aangehouden op verdenking van oplichting, witwassen en valsheid in geschrifte.

In Apeldoorn is dezelfde ochtend ook een 59-jarige vrouw als mede-verdachte aangehouden op verdenking van oplichting en witwassen. In het kader van dit onderzoek vonden dinsdag 8 april in België en Nederland meerdere zoekingen plaats.

Vrijdagochtend 11 april is een derde verdachte in dit onderzoek aangehouden. Het betreft een 32-jarige vrouw uit Apeldoorn. Zij is op het politiebureau aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte en oplichting.

Donderdag is uit de woning van de 59-jarige vrouw de nodige luxe goederen gehaald, waaronder meubels, schilderijen en een vleugel. Politie en justitie leggen steeds vaker beslag op vastgoed en luxe goederen om zeker te stellen dat crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden geïnd na een veroordeling door de rechtbank.

Zowel de 59-jarige vrouw als de 61-jarige hoofdverdachte in deze zaak zitten nog vast. De 61-jarige man is op 17 april voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zijn voorlopige hechtenis is met 14 dagen verlengd. De 32-jarige vrouw is na verhoor op zondag 13 april heengezonden.