Dieven stelen 10.000 euro aan VVV-bonnen

Geplaatst op 11 april 2014, om 11:45 uur

ZUTPHEN – Op vrijdag 28 februari werden bij een filiaal van Primera aan de Korte Hofstraat VVV-bonnen gestolen ter waarde van bijna € 10.000,-. De politie heeft foto’s van de twee daders vrijgegeven om hun op te sporen.

De verdachte kwam de winkel binnen, gevolgd door een medeplichtig. De man vroeg aan een medewerkster om een VVV-bon. Toen ze die achter de balie vandaan had gehaald, bedacht de man zich, keek nog even rond en liep daarna de winkel uit.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Even later kwam hij terug. Op dat moment werden de medewerkers van de winkel waarschijnlijk afgeleid door de medeplichtige. De verdachte liep direct naar de plek waar de VVV-bonnen lagen, stak de hele stapel in zijn zak en ging daarna snel de winkel uit. De andere man volgde hem direct. Later bleek dat de verdwenen VVV-bonnen een waarde vertegenwoordigden van bijna € 10.000,-

De man die de VVV-bonnen meeneemt is een man met een getinte huidskleur, leeftijd tussen 30 en 40 jaar. Hij was gekleed in een blauwe winterjas en had een blauwe pet op met wit logo aan de voorzijde.

Wie herkent deze man? Of wie weet of in de periode na 28 februari ergens een grote partij VVV-bonnen is aangeboden? Bel dan de politie via 0900-8844.

 

Verwarring over derde man

De politie dacht eerder dat bij de diefstal drie mannen betrokken waren. De derde ‘man’ bleek een jongen van 15 te zijn die niets met de diefstal te maken had. Een foto op politie.nl en op deze website is verwijderd in verband met zijn privacy. De politie biedt de jongen en zijn familie excuses aan voor het misverstand.