Gezin gearresteerd voor moord op Belg

Geplaatst op 10 april 2014, om 12:44 uur

ARNHEM – Een Arnhems koppel en hun minderjarige zoon zijn opgepakt voor de moord op de 41-jarige Stefaan Bekaert uit Menen. Dat meldt justitie in de Belgische plaats Kortrijk.

De drie werden eergisteren gearresteerd door een speciale eenheid van de politie in de Arnhemse wijk Geitenkamp. Tegen de drie liep een internationaal aanhoudingsbevel. Dit nadat de man van het koppel was gefilmd toen hij in de Kempen geld afhaalde met de pinpas van het slachtoffer.

Bekaert kende het Nederlandse koppel. Voor zijn verdwijning, eind januari, verbleef het koppel in zijn woning verbleef. Met de Menenaar was opeens ook geen spoor meer van de Nederlanders. Enkele dagen nadat zijn auto werd teruggevonden aan een kanaal in Ravels bleek dat er geld was afgehaald was met de pinpas van Stefaan Bekaert. De politie slaagde erin de verdachten te identificeren. Dat leidde uiteindelijk tot hun arrestatie in Arnhem.
 Het Kortrijkse gerecht vraagt nu de uitlevering van de drie verdachten, zodat hun aandeel in de dood van de Menenaar verder onderzocht kan worden.

foto van slachtoffer Stefaan Bekaert: