‘Glasvezel moest boven de gasleiding’

Geplaatst op 29 april 2014, om 01:14 uur

DIEREN – De gravers die kort voor de gaslekkage op de Tellegenlaan in Dieren nog bezig waren met glasvezel kabels aanleggen, konden niks doen aan de lekkage.

Dat zeggen toezichthouders van Selecta Infratechniek en Van Gelder.

De gravers voerde de werkzaamheden uit zoals door hun opdrachtgever is opgelegd. Dit is op de Tellegenlaan boven de gasleiding en op deze plek was de ondergrond van de tyleen gasleiding te zacht, waardoor er na het aanleggen bij het aantrillen er een breuk is ontstaan in de gasleiding. Toen de mannen rond 18.00 uur klaar waren, roken ze geen gas. Dat melden de toezichthouders die ook op dat moment nog aanwezig waren tegenover GelreNieuws.

Vele reactie’s zoals ‘Haha zullen die onverstaanbare oostblokkers wel weer lekker bezig zijn geweest!’ kwamen binnen bij de redactie en Reggefiber. Maar de mannen die hebben gegraven hebben eerst cursussen zoals voor veiligheid en verplichtingen moeten doen, voordat ze aan de slag mogen langs de weg. ‘Meer dan 80% van de mannen werken zeker al 5 jaar of langer bij het bedrijf en weten wat ze moeten doen’, aldus de toezichthouders. Ze krijgen bij elke straat nauwkeurig te horen waar ze mogen graven en waar niet.

Netbeheerder Liander gaat dinsdag de leiding repareren. Twee woningen hebben tijdelijk geen gas.