Gratis xtc testen tijdens Koningsnacht

Geplaatst op 16 april 2014, om 12:48 uur

ARNHEM – Feestgangers kunnen vrijdagavond 25 april tijdens Koningsnacht in Arnhem hun xtc-pillen laten testen vlakbij station Velperpoort.

De test is alleen bedoeld voor consumenten en mogen maximaal 1 pil laten controleren. Er worden alleen drugs uit Nederland getest. Aan de hand van de uiterlijke kenmerken van een tablet en een zuurtest wordt gekeken of de pil voorkomt op de herkenningslijst. Dat meldt De Gelderlander.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

IrisZorg is geen voorstander is van drugs en benadrukt dat de organisatie vanwege het verslavingsrisico. Niet bij volwassenen en niet bij jongeren. De organisatie biedt de mogelijkheid van het testen om het risico op foute pillen of een te grote dosis zoveel mogelijk te beperken.

Vrijdagavond 25 april tussen 17.00 en 21.00 uur kunnen de feestgangers terecht op het kantoor van Iriszorg in voormalige stationsgebouw Velperpoort aan de Ir. J.P. van Muijlwijkstraat 195. Op die lijst staan xtc pillen die in de afgelopen periode meerdere malen in het laboratorium geanalyseerd zijn. Wanneer de pil op deze lijst staat, volgt direct de uitslag.