Kaarsencermonie voor KWF in Brummen

Geplaatst op 12 april 2014, om 16:34 uur

BRUMMEN – Zondag gaat Brummen zich weer inzetten voor KWF Kankerbestrijding. Ook wordt er in de avond een kaarsenceremonie gehouden.

Om 17:00 uur gaat het benefietdiner van start bij Restaurant ’t Kromhout. Voor € 32,95 is er een 4-gangen proeverij inclusief welkomstdrankje. Daarna is om 20:00 uur de afsluiting van de derde editie van het Big Diët op het marktplein in Brummen. Met een kaarsenceremonie wordt de actie afgesloten. Een koor van 105 zangers en zangeressen zal de kaarsenceremonie begeleiden, tussen de harten gevuld met kaarsen zal er een prachtige dans plaatsvinden en een solo zangeres sluit het geheel af. Voor de kaarsenceremonie kunt u kaarsen kopen bij restaurant ’t Kromhout in Brummen. Op de kaarsen zak kunt u een tekst plaatsen voor iemand die tegen kanker strijd, de strijd heeft verloren of gewonnen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

KWF Kankerbestrijding zet zich in voor wetenschappelijk onderzoek voor de bestrijding van kanker. Hierdoor neemt de kennis over kanker alsmaar toe en is steeds beter bekend hoe kanker ontstaat, kan kanker eerder worden opgespoord, zijn behandelingen effectiever en overleven meer mensen. In 1949, het oprichtingsjaar, was slechts 25% van de kankerpatiënten 5 jaar na de diagnose nog in leven. Dit percentage is sindsdien gestegen naar 61%.