Miljoenen-oplichter gearresteerd in België

Geplaatst op 8 april 2014, om 10:53 uur

APELDOORN – Sinds augustus vorig jaar onderzoekt de politie de aangiften van meerdere beleggers die voor miljoenen opgelicht zouden zijn door een 61-jarige man uit Apeldoorn. Dinsdag is de hoofdverdachte in dit onderzoek in België aangehouden op verdenking van oplichting, witwassen en valsheid in geschrifte.

In Apeldoorn is vanochtend ook een mede-verdachte aangehouden. Een 59-jarige vrouw is aangehouden op verdenking van oplichting en witwassen. De zaak kwam in de zomer van 2013 aan het licht toen gedupeerden zich bij de politie meldden. In totaal heeft de politie op dit moment elf aangiften van gedupeerde beleggers in onderzoek. Zij zouden zijn opgelicht voor in totaal ruim vijf miljoen euro. Het zou gaan om oplichting met niet bestaande kredietportefeuilles. De politie stelde hierop een uitgebreid rechercheonderzoek in.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De hoofdverdachte is op verzoek van de Nederlandse politie in België aangehouden in een woning in Rekem waar hij regelmatig verblijft. In Apeldoorn is de 59-jarige medeverdachte aangehouden in haar woning. Zowel in Apeldoorn als in Rekem vinden zoekingen plaats in deze woningen. De politie sluit meer aanhoudingen in dit onderzoek niet uit. De verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De hoofdverdachte zal op verzoek van de Nederlandse politie worden uitgeleverd aan Nederland.

Vermoedelijk zal vandaag de nodige administratie in beslag genomen worden, samen met goederen van waarde, zoals auto’s. Ook is al duidelijk dat beslag gelegd wordt op de Apeldoornse woning van de 59-jarige vrouw en op de stacaravan van de hoofdverdachte, die in de gemeente Nieuwkoop staat. Ook in deze stacaravan vindt vandaag een zoeking plaats.
Aan het eind van de dag volgt een aanvulling op dit bericht als duidelijk is welke goederen in het kader van dit onderzoek in beslag genomen zijn.