Politie zoekt overvaller met onderbroek op zijn hoofd

Geplaatst op 22 april 2014, om 21:45 uur

ZUTPHEN – Overvallers houden er heel uiteenlopende manieren van vermommen op na, maar een overvaller in Zutphen kiest echter voor een geheel eigen en we mogen wel zeggen unieke variant.

Medewerkers van Cafetaria Kokkie aan de Ruys de Beerenbrouckstraat kijken donderdag 26 september 2013, rond 23.30 uur, raar op als er een man met een witte onderbroek over zijn hoofd rechtstreeks op de kassa afloopt en ertegen begint te duwen.

Eén van de medewerkers probeert de ongenode gast bij de kassa weg te krijgen. Maar de man laat zich niet makkelijk wegjagen. Hij loopt met een mes in de hand op de medewerker af en draagt hem op de kassa te openen. Weer geeft de dappere jongen hem een duw. De indringer maakt hierna stekende bewegingen richting de medewerker, die dat probeert af te weren met een snijplank die toevallig binnen handbereik ligt. De aandacht van de man verplaatst zich weer naar de kassa die hij met geweld probeert open te krijgen.

Als dit niet lukt moet de medewerker het opnieuw ontgelden. Dit keer moet een patatbak de steken van het mes afweren, maar die valt op de grond. Er volgt nog een heftige worsteling. Plotseling, zonder dat de aanwezigen begrijpen waarom, staakt de man zijn aanval en loopt hij rustig de zaak weer uit.

Ondanks de witte onderbroek is duidelijk te zien dat het om een donkergetinte man gaat met een slank postuur. De getuigen schatten hem zo’n 1.90 lang. De man was glad geschoren en hij droeg een bruine leren of suède jas.

Zo’n 40 minuten voor de overval, rond 23.00 uur, komt ook een man de cafetaria binnen. Hij wil een vuurtje. Even hiervoor had hij één van de medewerkers daar buiten ook al om gevraagd. Die had als antwoord gegeven dat hij binnen een aansteker kon kopen. Nu vraagt hij een andere medewerkster weer om een vuurtje en ook zij geeft hem hetzelfde antwoord. Waarop hij met deze woorden: “Ahhh collega” weer vertrekt. De medewerkers vermoeden dat dit dezelfde man is die hen even later met een mes overvalt. Maar helemaal zeker weten ze het niet, daarom hebben we hem op de beelden onherkenbaar gemaakt. Als hij niet de overvaller is, kan hij sowieso een belangrijke getuige zijn.In dat geval, bel naar de politie als u dit bent, of als u denkt te weten wie dit is.

De politie is hard opzoek naar wie deze overvaller kent en wie de persoon is die donderdag 26 september, rond 23.00 uur en dus zo’n 40 minuten vóór de overval, een vuurtje vroeg aan medewerkers van cafetaria Kokkie. Mensen die tips hebben kunnen bellen met 0800-6070 of meld misdaad anoniem 0800-7000.

[jwplayer config=”GelreNieuws” mediaid=”104461″]