Tienermeisje (16) ontsnapt aan kidnapping

Geplaatst op 13 april 2014, om 17:59 uur

LOERBEEK – De politie zoekt dringend contact met een man met een labrador die zondagmiddag een 16-jarig meisje uit Beek te hulp schoot die vastgepakt werd door twee mannen die in een wit busje reden.

Het meisje fietste rond 13.10 uur over de Noorder Markweg in Loerbeek, toen zij ter hoogte van de kruising met de Stillewaldweg tot stoppen werd gedwongen en aangesproken werd door twee nog onbekende mannen in een wit busje. Één van de mannen heeft het meisje ook in het gezicht geslagen. Het meisje verzette zich hevig en dat zal vermoedelijk de aandacht hebben getrokken van een man van ongeveer 40 jaar oud die zijn lichtkleurige labrador aan het uitlaten was. Hij schreeuwde naar de mannen, die vervolgens het meisje loslieten en er vandoor gingen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het meisje is doorgefietst naar een vriend en heeft de politie gewaarschuwd. Zij liep verwondingen op aan haar gezicht en is daarvoor naar de huisartsenpost geweest. De politie heeft een onderzoek ingesteld en heeft nog gezocht naar de twee mannen in het witte busje, maar hen niet aangetroffen.

Het meisje en de man met de labrador hebben elkaar nog wel gesproken, maar van de man zijn geen verdere gegevens bekend. De politie wil heel graag in contact komen met deze belangrijke getuige. Herkent u zichzelf hierin, of weet u wie de man is, neem contact op met de politie via 0900-8844.