Achtervolging eindigt in frontale aanrijding

Geplaatst op 22 mei 2014, om 19:07 uur

APELDOORN – Op de Eendrachtstraat in Apeldoorn is een wilde politie achtervolging geëindigd in een frontale aanrijding. Een 67-jarige vrouw raakte lichtgewond.

Donderdag even na 17.30 uur wilden politieagenten de auto van de man controleren op de Hattemseweg. Toen zij de automobilist een stopteken gaven, ging hij er vandoor. Er volgde een korte achtervolging die de politieagenten al snel afbraken in verband met de drukte op de weg. Ondanks dat bleef de man uit Apeldoorn hard door rijden. Op de Ugchelseweg kwam hij daarbij in een flauwe bocht op de andere weghelft en raakte een tegenligger.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De man ging er na de aanrijding rennend vandoor. Op aanwijzing van getuigen en met behulp van een politiehond die de geur van de man oppakte werd hij op de Elleboogweg aangetroffen. Ook op aanwijzen van getuigen werd er gezocht naar een tas die de man van zich af had gegooid tijdens zijn vlucht. Deze werd aangetroffen. Er bleken diverse soorten harddrugs in de tas te zitten. De man is voor nader onderzoek ingesloten.