Agenten op straat in een nieuw uniform

Geplaatst op 27 mei 2014, om 17:44 uur

mouw-nieuwe-uniform-politieARNHEM – Alle politieagenten die op straat werken krijgen vanaf dinsdag 10 juni een nieuw uniform. Dit operationele uniform is praktisch, opvallend en beter geschikt voor het politiewerk dan het huidige tenue.

Het nieuwe uniform is voorlopig alleen bedoeld voor politiemensen die echt op straat werken. Daarom zult u bijvoorbeeld de politiemedewerker achter de balie nog in het huidige uniform zien. Of de woordvoerder op televisie. Ook blijft het huidige uniform voor alle politiemensen het representatieve tenue bij officiële gelegenheden.

Op 6 juni wordt het nieuwe blauw in Maastricht gepresenteerd. Politieagenten in de eenheid Limburg krijgen als eersten het nieuwe uniform uitgereikt. Eind december 2014 is het in heel Nederland op straat te zien. Het kan in de tussentijd gebeuren dat u op straat agenten tegenkomt die er verschillend uitzien. Maar of ze nu het operationele uniform of het representatieve tenue dragen, ze hebben dezelfde bevoegdheden en zijn even waakzaam en dienstbaar.