‘Airbags vluchtauto plofkraak klapten uit’

Geplaatst op 16 mei 2014, om 12:08 uur

ZEVENAAR -De vluchtauto van de criminelen die in de nacht van donderdag op vrijdag de plof- en ram kraak hebben gepleegd op het bankgebouw van de ING in Zevenaar was niet meer bruikbaar nadat de airbags waren uitgeklapt.

– Zie ook: Plofkraak bij bankgebouw ING in Zevenaar 

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie is inmiddels klaar met het onderzoek ter plaatse en heeft het gebied weer vrijgegeven. De woordvoerder meldt dat het vermoedelijk gaat om vier voortvluchtigen. De daders zouden in eerste instantie geprobeerd hebben om de pinautomaat tot ontploffing te brengen. Tijdens die ontploffing zou de dreun zo hard zijn geweest dat de airbags van de vluchtauto zijn uitgeklapt. Met de Audi konen ze niet meer vluchten. Nadat de ontploffing mislukte bij de pinautomaat hebben ze met een Volkswagen de gevel geramd.

Uit getuigenverklaringen kwam naar voren dat na de kraak drie verdachten lopend in de richting van het NS station zijn gevlucht. De vierde verdachte is de andere kant op gelopen richting de Kampsingel.

De EOD kwam ter plaatse om onderzoek te doen, er bleek geen explosiegevaar meer te bestaan. De politie doet onderzoek en vraagt mogelijke getuigen van de plof-/ramkraak om contact op te nemen. De politie is bereikbaar via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000