Arrestatieteam houd verdachte schietpartij aan

Geplaatst op 12 mei 2014, om 17:20 uur

HARDERWIJK – Maandag heeft de politie een 28-jarige man uit Harderwijk aangehouden op verdenking van het neerschieten van een 40-jarige plaatsgenoot aan het Slingerbos zondagmiddag.

De verdachte is maandag rond 16.00 uur door een arrestatieteam aangehouden in een woning in Ermelo. Hij is ingesloten op het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. Bij zijn aanhouding is geen wapen aangetroffen bij de man.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het schietincident vond zondagmiddag kort voor 14.00 uur vond aan het Slingerbos in Harderwijk. Daarbij werd de 40-jarige man uit Harderwijk in zijn been geraakt. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeert niet in levensgevaar. De verdachte ging er in een groene auto vandoor. Zijn naam was na eerste onderzoek wel snel bekend bij de politie, die direct een zoektocht instelde naar de verblijfplaats van de man. Maandag is de man opgespoord en aangehouden. De aanleiding van dit conflict ligt vermoedelijk in de zakelijke sfeer. Nader onderzoek zal meer duidelijkheid moeten geven over de exacte toedracht.