Brandweer redt paard uit trailer in Dieren

Geplaatst op 10 mei 2014, om 17:44 uur

DIEREN – Brandweerlieden en diverse omstanders hebben zaterdagmiddag een paard uit de trailer weten te krijgen nadat het paard niet meer zelfstandig kon opstaan

De auto met daarachter een paardentrailer met twee paarden erin reed over de rotonde op de Harderwijkerweg ter hoogte van supermarkt de Spar toen één van de paarden ten val kwam in de trailer. Gelukkig merkte de chauffeur dit direct en heeft net na de rotonde het voertuig met de trailer aan de kan gezet. De Dierense brandweer werd opgeroepen om het paard weer op zijn benen te helpen, maar die vroegen extra assistentie van de Rhedense brandweerlieden. De vloer van de paardentrailer was nat door de regen die naar binnen was gevallen. Toen de paard elke keer wou opstaan struikelde die, omdat de vloer te glad was.

De brandweer heeft samen met omstanders een brandweerslang om het paard heen weten te krijgen en toen eruit getrokken. Na korte tijd kon het vermoeiende paard weer op z’n benen staan. Het dier heeft lichte verwondingen aan de val overgehouden.