Hengeloër slaat agente in het gezicht

Geplaatst op 25 mei 2014, om 13:49 uur

HENGELO – Agenten hielden in de nacht van zaterdag op zondag op de Marktstraat in Hengelo een 24-jarige Hengeloër en een 40-jarige Almeloër aan. De Hengeloër wordt ervan verdacht dat hij een agente heeft geslagen. De Almeloër is aangehouden wegens belediging van een agent.

Omstreeks 2.00 uur kregen surveillerende agenten de melding dat er onenigheid was bij een horecagelegenheid aan de Marktstraat. Ter plaatse troffen de agenten een groep mensen aan. De Hengeloër hoorde bij deze groep. Hij was zeer onrustig. Daarom verzochten de agenten hem om het centrum te verlaten. De Almeloër bemoeide zich met het gesprek. Hij beledigde de agenten en maakte obscene gebaren. Hij werd daarop aangehouden. De Hengeloër probeerde de aanhouding te beletten. Daarbij sloeg hij een agente in het gezicht. Daarop werd hij ook aangehouden.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.