Jongen (17) collecteert zogenaamd voor KiKa

Geplaatst op 6 mei 2014, om 16:25 uur

APELDOORN – Een 17-jarige Apeldoornse jongen heeft twee dagen achter elkaar illegaal te lopen collecteren. Hij zei geld op te halen voor KiKa, maar deze stichting organiseert geen collectes.

Op maandag 5 mei zag een agent in zijn vrije tijd de tiener in de wijk Zevenhuizen collecteren. De dag ervoor had de jongen dit ook al gedaan en was daarvoor berispt. Het opgehaalde geld werd op de rekening van KiKa gestort omdat het ondoenlijk was om dit aan de gevers terug te geven. Nu had hij een klein geldbedrag opgehaald en werd het geld wel aan de gevers teruggegeven.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Gewaarschuwde agenten namen de jongen mee naar het politiebureau. Nu was er geen pardon en wordt er proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Belangrijk om te weten is, dat KiKa zelf geen collectes organiseert. Meestal gebeurt dit door scholen of verenigingen en die moeten toestemming van de gemeente hebben. Er worden volgens de site van de stichting ook geen wens- of kerstkaarten voor dit doel verkocht. Indien u twijfelt aan de collectant, bel dan de politie en geef zoveel mogelijk gegevens door.