Militair met alcohol op veroorzaakt ongeval

Geplaatst op 14 mei 2014, om 13:19 uur

DIDAM – De politie heeft het rijbewijs van een automobilist uit Winterswijk ingevorderd. De man raakte op dinsdagavond op de snelweg A18 betrokken bij een ongeval en bleek te veel gedronken te hebben.

De politie kreeg omstreeks 22.30 uur een melding van een aanrijding tussen twee auto’s. Het ongeval had net na de oprit onder Didam en in de richting Doetinchem plaatsgevonden. In de sloot lag de auto van een 61-jarige inwoner uit Kilder. De bestuurder is door ambulancepersoneel voor onderzoek en behandeling meegenomen naar het ziekenhuis. Verderop stond een zwaar beschadigde auto van een 27-jarige Winterswijker.

De man bleek te hebben gedronken en op het politiebureau gaf de blaasproef 745 U/gl aan, reden om het rijbewijs in te vorderen. De verdachte bleek een militair te zijn en het verdere onderzoek wordt door de Koninklijke Marechaussee overgenomen.

Uit een eerste onderzoek is gebleken, dat de Winterswijker bij het inhalen de auto van de man uit Kilder heeft geraakt. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.