Onbeperkt drinken-actie Arnhem illegaal - GelreNieuws        

Onbeperkt drinken-actie Arnhem illegaal

Geplaatst op 19 mei 2014, om 06:30 uur

ARNHEM – Onbeperkt drinken voor een vaste prijs, een mooi concept voor een nachtclub. Maar het is sinds 2014 verboden in de Gemeente Arnhem en toch wil nachtclub ‘Bar Baroque’ het concept uitvoeren.

Het bericht wat GelreNieuws zondagavond plaatste, werd al gauw veel bekeken door jongeren. De club  ‘Bar Baroque’, wil met ingang van donderdag 22 mei, elke donderdag op vrijdagnacht een feest geven in de club met onbeperkt drinken voor één vaste vaste prijs. Maar dat is verboden sinds 1 januari 2014 door de Gemeente Arnhem. Dat staat in de wet van drank- en horeca. Het verbod is mede tot stand gekomen op advies van IrisZorg.

Fractievoorzitter Addy Plieger van de ChristenUnie Arnhem heeft een brief geschreven naar de Burgemeester over de actie. Wat de gevolgen zijn voor de club is nog niet bekend.

Clubmanager Paul Hu van discotheek The level kwam vorig jaar met het concept in Arnhem, maar dat werd na de tweede keer gestopt. Dit omdat de gemeente de club een waarschuwing had gegeven. Als er een groot incident gebeurd, kon het zo zijn dat de vergunningen van de discotheek werden ingetrokken en dat wilden ze voorkomen. Paul Hu laat in een reactie weten aan GelreNieuws dat het toen nog legaal was en hij uiteindelijk niks verkeerds deed, maar nachtclub ‘Bar Baroque’ gaat nu de regels overtreden als die dit doorzet.

De actie wordt georganiseerd samen met Facebookpagina ‘Korenmarkt gespot’. Een populaire pagina voor studenten die bijvoorbeeld een meisje hebben gezien en graag willen weten hoe ze heet. Paul Hu attendeerde de gemeente over de actie via Twitter en dat kon deze Facebookpagina niet waarderen. Ze plaatse een printscreen van de tweet die hij stuurde met de tekst: ‘ Niet iedereen (Clubmanager The Level) gunt jullie om een goedkoop avondje uit te gaan’. Paul Hu laat in een reactie weten dat hij het kinderachtig vindt. ‘Het is gewoon anno 2014 tegen de wet en daarom meldt ik het. Het heeft niks met niet gunnen te maken. Het is natuurlijk ook niet eerlijk als ze ermee wegkomen terwijl het verboden is. Wij werden er namelijk hard op aangepakt destijds.

Of de Gemeente Arnhem gaat ingrijpen op de actie is nog niet bekend.

Printscreen van het bericht Korenmarkt Gespot (kunt u het best lezen op de desktop website en dan op de afbeelding klikt):