Onzedelijke voorstellen via Facebook

Geplaatst op 23 mei 2014, om 15:23 uur

DOETINCHEM – De politie is bezig met een onderzoek naar een persoon die via social media contact probeert te leggen met jonge jongens en hen vervolgens onzedelijke voorstellen doet. De politie vraagt meldingen door te geven aan de zedenpolitie via 0900-8844.

De politie kreeg onlangs een signaal, dat iemand contact zoekt met jongens uit de bovenbouw van basisscholen en met jongens die in de onderbouw van het voortgezet onderwijs zitten. Dit zou ondermeer om Doetinchemse scholieren gaan. Deze persoon doet zich voor als meisje en weet het vertrouwen van de jongens te winnen. Niet veel later worden er onzedelijke voorstellen aan de jongens gedaan, die, voor zover de politie weet, hier geen gehoor aan hebben gegeven.

De politie twijfelt erg aan dit ‘meisje’ en is een onderzoek begonnen. De scholen, de gemeente en de GGD in Doetinchem zijn op de hoogte gesteld.n Hebt u informatie over deze persoon neem dan graag contact op met de zedenpolitie in Doetinchem via 0900 – 8844.

Voor ouders, jongeren en scholen zijn er diverse sites waar goede informatie over dit onderwerp te vinden is zoals www.vraaghetdepolitie.nl

Ken je mensen niet? Ga niet in op vriendschapsverzoek
In algemene zin is het advies van de politie, accepteer alleen vriendschapsverzoeken van mensen die je echt kent. Want al lijkt het soms zo, niet iedereen is je vriend op internet. Op social media en websites krijg je vast wel eens vriendschapsverzoeken van mensen die je niet kent. Waarom zou je ze toelaten? Besef goed dat die mensen alles wat jij op internet plaatst te weten kunnen komen. Je naam, je leeftijd, je school, je mailadres, je vrienden, waar je bent, je foto’s: alles wat jij online plaatst is toegankelijk. Houd dit goed in je achterhoofd. Jouw echte vrienden zullen niets geks met die gegevens doen, maar je weet nooit wat die ‘vriend’ die je niet echt kent ermee doet.