Politie waarschuwt voor nepboetes via e-mail

Geplaatst op 12 mei 2014, om 11:22 uur

ARNHEM – De naam van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) wordt weer misbruikt door oplichters. De Fraudehelpdesk heeft al vele meldingen binnen gekregen over de valse e-mail. Al eerder gingen er vervalste boetes de rond, nu proberen de fraudeurs het via e-mail.

In de mail staat dat het gaat om het overtreden van een verkeersvoorschrift. De oplichters stellen dat u hier al twee aanmaningen voor heeft ontvangen. Met een dreigende toon wordt aangegeven dat het CJIB uw bank opdracht heeft gegeven uw rekening te blokkeren op 12 mei. Deze blokkade zal vervolgens vier weken duren.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In de mail staat dat de ontvanger een UKASH-card moet aanschaffen via een link om het openstaande bedrag te kunnen betalen. Vervolgens moet er worden geklikt op een andere link om de betaling af te ronden. ‘Doe dit niet!’, meldt Fraudehelpdesk. De mail komt niet van het CJIB. Mensen kunnen de mail het beste meteen verwijderen.

Geld dat u langs een dergelijke route betaalt bent u helaas kwijt. De ontvanger is namelijk niet te achterhalen. Verder is het raadzaam uw harde schijf te -laten- controleren op de aanwezigheid van kwaadaardige software.

Klik op de foto voor grotere afbeelding