Verkeersregelaar op motorkap meegesleurd

Geplaatst op 24 mei 2014, om 15:05 uur

DOESBURG – De politie heeft vrijdagavond een 56-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een verkeersregelaar aan te hebben gereden tijdens de vierdaagse in Doesburg.

Vrijdagavond begeleidde een 44-jarige verkeersregelaar uit Doesburg op de Koepoortwal de fanfare bij de wandelvierdaagse. De 56-jarige automobilist zou omstreeks 19:30 uur, ondanks een stopteken van de verkeersregelaar, toch doorgereden zijn waardoor de Doesburger op de motorkap terecht kwam. Vervolgens zou de auto vol gas hebben gegeven waardoor de verkeersregelaar ongeveer 500 meter op de motorkap van de auto is meegenomen. Uiteindelijk stopte de auto en kon de verkeersregelaar er vanaf komen. De auto is hierop doorgereden. De 44-jarige man raakte niet gewond, maar is ernstig geschrokken van het incident.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Dankzij getuigen kon de politie de 56-jarige automobilist op de Forsythiastraat aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak verder.