Wilde achtervolging tot ver in Duitsland - GelreNieuws.nl

Wilde achtervolging tot ver in Duitsland

Geplaatst op 3 mei 2014, om 14:45 uur

DIDAM/DUITSLAND – Vrijdag aan het eind van de middag heeft een achtervolging plaatsgevonden vanuit Didam tot ver in Duitsland. De personenauto is vermoedelijk betrokken geweest bij meerdere strafbare feiten die die dag waren gepleegd.

Omstreeks 16.30 uur kwam er een melding dat er was getankt zonder te betalen bij een pompstation aan de Tatelaarweg. Diverse politie-eenheden keken uit naar het voertuig. Het voertuig was eerder op de dag mogelijk betrokken geweest bij een beroving in Haaksbergen en na het tanken zonder betalen bij een poging beroving in Didam. In het centrum van Didam zagen agenten de auto, die er bij het zien van de politie direct met hoge snelheid vandoor gaat.

Er ontstaat een achtervolging die via Wehl, Kilder, Braamt, Zeddam, ’s Heerenberg naar Duitsland ging. Meerdere politievoertuigen waren bij de achtervolging betrokken. In Duitsland werd de achtervolging overgenomen door de Koninklijke Marechaussee en de Duitse politie. De verdachten wisten echter te ontkomen en zijn niet aangehouden.

Tijdens de achtervolging werden er hoge snelheden bereikt. Met dank aan de oplettendheid van overige weggebruikers, kreeg de politie vrije doorgang en kon haar werk doen.

Berovingen

Omstreeks 12.45 uur werd een 79-jarige vrouw uit Haaksbergen op de Hibbertstraat in haar woonplaats beroofd van haar sieraden. Twee vrouwen hadden met kracht sieraden van haar lichaam getrokken. De vrouw raakte daarbij lichtgewond.

Tussen het tanken zonder betalen in Didam en de achtervolging zijn de inzittenden van de auto mogelijk ook betrokken geweest bij een poging beroving van sieraden aan de Kerkstraat in Didam. Daarbij werd een 33-jarige Didammer vastgepakt door één van de inzittenden van de auto en probeerde zijn ketting te pakken, wat mislukte.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com