Windhoos blaast dak van kantine Worth Rheden

Geplaatst op 9 mei 2014, om 21:59 uur

RHEDEN – Ongeveer 60 vrijwilligers zijn hard aan het werk om de ravage bij voetbalvereniging Worth in Rheden op te ruimen. Vrijdagavond raasde er een zogenoemde valwind over de vereniging heen, met als gevolg dat het gehele dak van de kantine er letterlijk afgeblazen is.

Terwijl de valwind toeslag was er een afscheidsfeestje met kinderen bezig. Even ontstond er paniek binnen, maar dit is door de ouders gelukkig snel verholpen. De ouders hebben de kinderen in veiligheid gebracht en de stroom van het gebouw gehaald. Volgens de voorzitter van de club, Arie van Houten, duurde het hele gebeuren maar 5 seconden. De schade is enorm.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Direct zijn tientallen vrijwilligers naar de club gekomen om het puin op te ruimen. Ook is de brandweer bij de club aanwezig om bomen die omgevallen zijn op te ruimen. De leden gaan hun uiterste best doen om het puin zo snel mogelijk op te ruimen. Dit weekend worden alle wedstrijden bij de club afgelast.

Niet alleen in Rheden heeft de wind toegeslagen. Op diverse plekken in Gelderland is de brandweer druk met het opruimen van omgewaaide bomen. De brandweer Noord- en Oost Gelderland heeft sinds 18.45 uur maarliefst 140 meldingen over stormschade gehad. Zo ook in Doetinchem, waar de brandweer, volgens de voorlichter, nog wel even druk zal zijn.