Brandweerwagen betrokken bij ernstig ongeval

Geplaatst op 10 juni 2014, om 15:16 uur

foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkAPELDOORN – Bij een aanrijding tussen een brandweerwagen en een vuilniswagen op de Laan van Malkenschoten in Apeldoorn zijn dinsdagmiddag drie personen gewond geraakt.

De aanrijding vond plaats op de kruising van de Laan van Malkenschoten met de Kayersdijk. De brandweerwagen reed op de Laan van Malkenschoten en was met zwaailichten en sirenes onderweg naar een spoedmelding van een autobrand op de A1. Door nog onbekende oorzaak kwam de brandweerauto met de vuilniswagen, die op de Kayersdijk reed, in botsing.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In de vuilniswagen zaten een chauffeuze en haar bijrijder. In de brandweerwagen zaten op het moment van de aanrijding zes personen. Door de botsing kwamen de bijrijder van de vuilniswagen en de chauffeur van de brandweerwagen bekneld te zitten. Zij zijn beiden door brandweerpersoneel bevrijd. De chauffeuze van de vuilniswagen liep verwondingen op door rondvliegend glas. Alle drie personen zijn overbracht naar een ziekenhuis. De afdeling verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie heeft ter plekke onderzoek verricht. Beide voertuigen zijn door een sleepbedrijf weggesleept.