Busje vol ouderen rijdt van talud A348 af

Geplaatst op 4 juni 2014, om 19:20 uur

foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkELLECOM – Een busje vol ouderen is woensdagmiddag van de snelweg A348 bij Ellecom geraakt en in de berm tot stilstand gekomen. Niemand raakte gewond. 

Het eenzijdig ongeval gebeurde rond kwart over vier. De bestuurder van de Nationale Ouderen Fonds bus reed vanuit Ellecom in de richting van Rheden, toen die ineens de macht over stuur verloor. Hij raakte van de snelweg af, maar kon -nadat die goed naar links corrigeerde- voorkomen dat die in de sloot terecht kwam en liet het voertuig doorrollen in de berm.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Politie en ambulance waren snel ter plaatse. De brandweerwagens uit Dieren en Rheden stonden op het punt uit te rukken, maar zijn in de kazerne gebleven na de melding dat er geen gewonden waren. Dit dankzij de goede actie van de bestuurder. De politieagenten spreken dat het vele malen erger kon aflopen als de bus met daarin acht ouderen en de bestuurder over de kop waren gegaan of in de sloot tot stilstand kwam. De Dierense brandweerlieden kwamen alsnog ter plaatse om de oudere mensen de berm op te helpen. Ze zijn per politiebus naar het bureau gebracht, waarna een nieuwe bus hun kwam ophalen om hen naar de eindbestemming te brengen.

Het verkeer op de A348 had enige hinder tijdens de berging, omdat de bus uit de berm moest worden getrokken. Voor de veiligheid moest de snelweg voor enkele minuten dicht gezet worden.