Drie aanhoudingen op ‘Oranje Rotonde’ - GelreNieuws        

Drie aanhoudingen op ‘Oranje Rotonde’

Geplaatst op 30 juni 2014, om 14:21 uur

foto: Persbureau HeitinkAPELDOORN – De politie heeft na de wedstrijd van zondagavond drie personen aangehouden voor het afsteken van zwaar vuurwerk op de ‘oranjerotonde’ in de Maten in Apeldoorn.

Op de rotonde was verder sprake van een prima sfeer. De politie blijft echter streng optreden tegen het afsteken van zwaar vuurwerk omdat dit levensgevaarlijk kan zijn voor omstanders. Een grote menigte verzamelt zich traditiegetrouw op de rotonde na een door Nederland gewonnen wedstrijd, waaronder veel kinderen. In een dergelijke drukte vuurwerk afsteken brengt grote risico’s met zich mee en wordt daarom niet getolereerd. De aangehouden personen zijn jongens van 15 en 18 en een 23-jarige man. Allen woonachtig in Apeldoorn.

De 15-jarige jongen had nog enkele nitraten in zijn bezit. Deze zijn door de politie in beslag genomen. Door de politie is gezien dat een andere 15-jarige jongen een nitraat aan zijn vriend gaf om af te steken. Deze 15-jarige jongen heeft zelf geen vuurwerk afgestoken en had geen vuurwerk in zijn bezit. Wel is ook hij door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau omdat hij zich niet kon identificeren. In totaal zijn door de politie dus vier aanhoudingen verricht.

De 23-jarige man had nog één stuk illegaal vuurwerk in zijn bezit en ook enkele xtc-pillen. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op voor beide (strafbare) feiten.

Onder invloed achter stuur
Rond 21.15 uur is door de politie een automobiliste gecontroleerd op de Laan van Maten. De blaastest gaf aan dat zij onder invloed van alcohol was. De 42-jarige Apeldoornse blies op het politiebureau 930 ug/l. Haar rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op.