Twee vrouwen aangehouden voor inbraak

Geplaatst op 29 juni 2014, om 16:00 uur

politiestZEVENAAR – De politie heeft zaterdag einde van de middag twee vrouwen van 33 en 37 jaar uit Nieuwegein aangehouden. Zij worden verdacht van poging inbraak in een woning aan het Masiusplein in Zevenaar. Een derde persoon, vermoedelijk een man, is voortvluchtig.

De vrouwen zijn waarschijnlijk de woning binnen gekomen met een valse sleutel of via de zgn. flippermethode toen de bewoonster het huisvuil aan de straat zette. Toen de vrouw in haar woning terugkwam zag zij dat er in de woning in één van de kamers een kast was vernield. Zij waarschuwde meteen de politie. Die troffen in de directe omgeving drie personen aan, waaronder de twee vrouwen. Ze zetten het direct op een lopen. De twee vrouwen konden worden achterhaald. De derde persoon, vermoedelijk een man wist te ontkomen.
De drie verdachten zouden die middag al langer in de buurt hebben rondgelopen. De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die menen wat gezien te hebben. Meld dit dan bij de politie van het overvallenteam van stad Nijmegen, te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.