Agent lichtgewond bij arrestatie Zutphen - GelreNieuws        

Agent lichtgewond bij arrestatie Zutphen

Geplaatst op 15 juli 2014, om 15:21 uur

NKM_110429-07ZUTPHEN – In de nacht van maandag op dinsdag is een 35-jarige Amsterdammer aangehouden, nadat die had ingebroken bij een gezondheidscentrum aan de Gerard Doustraat in Zutphen. Bij de aanhouding verzette hij zich hevig en stak hij een agent met een schroevendraaier. De politieman raakte lichtgewond.

De politie kreeg omstreeks 03.00 uur via de alarmcentrale een melding, dat er werd ingebroken in het gezondheidscentrum. Meerdere politie-eenheden, waaronder een hondengeleider gingen naar het bewuste pand. Op de fietsersbrug naar Warnsveld zagen agenten een fietser met enkele tassen rijden. Bij het zien van de agenten stapte hij af en vluchtte met zijn buit de bosjes in.

De agenten probeerden de man aan te houden, maar hij verzette zich hevig. Daarbij stak hij met een schroevendraaier op een agent in. Deze raakte lichtgewond maar hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen.

De man bleef zich verzetten en gezien zijn verzet met de schroevendraaier werd de diensthond ingezet. Ook nu gaf de Amsterdammer zich niet gewonnen en vluchtte hij via de bosjes naar de Den Elterweg. Hier wist de politiehond hem te achterhalen en kon de verdachte na een worsteling worden overmeesterd. Hij liep door de inzet van de politiehond behoorlijk letsel op en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Een medewerker van het gezondheidscentrum heeft ondertussen aangifte gedaan en de gestolen spullen zijn voorlopig in het bezit van de politie. Het onderzoek wordt voortgezet en de verdachte wordt binnenkort voorgeleid voor de rechter-commissaris.