Bestuurder onder invloed op A12

Geplaatst op 21 juli 2014, om 19:21 uur

foto: Persbureau HeitinkDUIVEN – Na een melding namen politieagenten, zondagnacht rond 03.15 uur, poolshoogte op de A12 ter hoogte van Duiven. Daar zou een bestuurder onder invloed tegen de vangrail zijn aangereden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De agenten zagen een automobilist slingerend over de linker rijstrook rijden. Toen de man een afrit nam en vervolgens de stoep opreed en in het gras terechtkwam, is hij staande gehouden. De auto bleek danig beschadigd. De bestuurder, later bleek een 30-jarige inwoner van Arnhem, was onvast ter been en reageerde verward. De onvermijdelijke alcoholtest pakte negatief uit, maar de man vertelde wel drugs gebruikt te hebben. Daarop is hij aangehouden voor rijden onder invloed en zijn rijbewijs ingevorderd.

Omdat de 30-jarige onwel werd, waarschuwden de agenten een ambulance. Ambulancepersoneel heeft hem ter plekke nagekeken, daarna is de man voor verdere behandeling overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis. Daar is ook een bloedproef van hem afgenomen ten behoeve van het onderzoek.