Brand bakkerij Arnhem blijkt aangestoken

Geplaatst op 21 juli 2014, om 11:59 uur

foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkARNHEM – Uit onderzoek is gebleken dat de brand in een bakkerij aan de Hommelstraat in Arnhem is ontstaan door brandstichting. De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt getuigen.

De brand werd dinsdagochtend 1 juli, rond 04.00 uur, ontdekt. De bewoners van de twee woonlagen boven de bakkerij werden uit voorzorg uit hun huis gehaald. Niemand raakte bij de brand gewond, wel ontstond er forse schade aan zowel de bakkerij als de daar boven gelegen woningen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Direct na de brand werd gestart met een onderzoek om te achterhalen hoe deze was ontstaan. Uit dit onderzoek is gebleken dat er sprake is geweest van brandstichting. De politie heeft de zaak nu in verder onderzoek en hoopt te achterhalen wie verantwoordelijk is voor deze brand.

In verband met het onderzoek zoekt de politie getuigen. Personen die rond het tijdstip van de brand iets verdachts hebben gezien dat mogelijk met deze brand te maken heeft, worden gevraagd om contact op te nemen met de politie. De politie is bereikbaar via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.