Gesprongen waterleiding zorgt voor schade - GelreNieuws        

Gesprongen waterleiding zorgt voor schade

Geplaatst op 22 juli 2014, om 00:25 uur

foto: Charles MollWESTERVOORT- Maandagavond rond 21.15 uur is er een waterleiding gesprongen bij de Vrouweslag in Westervoort. Tientallen huishoudens zitten daardoor zonder water.

De breuk ontstond nabij de school De Flierefluiter en zorgde al snel voor een grote hoeveelheid water. Het water liep de nabijgelegen schuurtjes in en stond tot aan de drempel van de aangelegen woningen. In de schuurtjes is wat schade ontstaan. De brandweer werd gealarmeerd om het water weg te pompen, maar omdat het water bleef stromen kon men weinig uitrichten.

De monteurs van Vitens kwamen ter plaatse om de leidingen af te sluiten. Een groot aantal woningen in de wijk zit hierdoor zonder water. De gemeente heeft dranghekken geplaatst om het gebied af te sluiten en te beveiligen. Dit is nodig , omdat er gaten kunnen vallen waardoor er ongelukken kunnen gebeuren.

Vitens heeft een pomp ingezet en er kwam een graafmachine ter plaatse om de breuk bloot te leggen en te repareren. Men verwacht dat de breuk in de loop van de nacht hersteld kan worden, zodat de bewoners morgenvroeg weer water hebben. Wat overblijft is een modderpoel achter de woningen.