Honderden mensen bij stille tocht Duiven

Geplaatst op 29 juli 2014, om 22:34 uur

foto: Jean-Marc RegelinkDUIVEN – In Duiven is dinsdagavond een stille tocht gehouden voor het gezin dat in de wijk Nieuweling woonde. Het gezin kwam 17 juli om bij de vliegtuigramp in Oekraïne. Om 20.00 startte de stoet vanaf het Eilandplein richting het gemeentehuis. De oproep van de organisatie was om in het wit te komen.

De massaal toegestroomde betuigde stil en in het wit gekleed hun steun aan de nabestaande en het gezin. Tussen 8 en 9 uur liepen de mensen de route waar veel mensen de vlaggen halfstok hadden gehangen. Bewoners aan de route stonden zwijgend in de deuropeningen toen de lange stoet langs kwam. Onder de aanwezige waren veel jongeren die het met moeite droog konden houden.

Bij het gemeentehuis werd een minuut stilte gehouden en gaf  de burgemeester, die ook meeliep in de stoet,  een toespraak. Nadat de burgemeester zijn woordje had gedaan werden er ruim 200 witte ballonnen de lucht in gelaten. Na het oplaten van de ballonnen werden er bloemen gelegd en werd het condoleanceregister getekend door de aanwezige Duivenaren.

Volgens de organisatie waren er ruim 700 mensen op het initiatief afgekomen.