Rowen (12) uit Zutphen komt om bij MH17-ramp

Geplaatst op 18 juli 2014, om 14:41 uur

foto:ARNHEM – De 12-jarige Rowen uit Zutphen is de eerste Gelderlander, van wie bevestigd is dat hij omgekomen is bij de ramp met de MH17. Rowen was met zijn moeder en haar vriend op weg naar Bali. Op vakantie. Hij zat in groep 8 van de Lea Dasbergschool in Zutphen en voetbalde in de D3 bij FC Zutphen.

Tekst: Omroep Gelderland

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Opgewekte skater
Schooldirecteur Han Slegt: ‘Rowen was een hele positieve jongen. Erg geliefd. Hij kon goed breakdancen en was een sociale opgewekte skater.’

Onlangs nam Rowen afscheid van zijn medeleerlingen uit groep 8 met de gebruikelijke musical. Hij speelde de keizer van China.

De Lea Dasbergschool heeft alle festiviteiten vanwege de laatste schooldag afgelast. Op verzoek van de vader van Rowen is er vrijdagavond een bijeenkomst voor scholieren, leraren en ouders. Ook de burgemeester en enkele wethouders gaan daar naartoe.

Door de autoriteiten zijn nog geen gegevens bekendgemaakt over de zeker 173 Nederlandse slachtoffers, maar onder meer via internet sijpelen namen door over Gelderse slachtoffers.

Tranen
Voetbalclub WSV Apeldoorn meldt op zijn site dat Huub van Vreeswijk, afgelopen seizoen speler van de B7, passagier was van het neergestorte vliegtuig.

De club herdenkt de speler met de woorden van zijn trainer, Wesley van der Zee: ‘De tranen rolden over mijn wangen. Ik was 1 seizoen je trainer; afgelopen seizoen hebben we veel leuke dingen meegemaakt en hard gelachen. Huub, jij was niet alleen een goede voetballer maar ook een fantastische persoonlijkheid. Huub, dit had ik nooit verwacht jij in dat vliegtuig en nu ben je er niet meer.’

Stil van’
Op Facebook meldt nagelstudio/kapsalon de Beautyfabriek uit Doetinchem rond 9.30 uur: ‘Vanochtend bereikte ons het droevige bericht dat onze laserspecialiste Barbara de Bruin naar alle waarschijnlijkheid is omgekomen bij de vliegramp boven Oekraïne.. We zijn er stil van.’

Familieomstandigheden
Het Zevenaarse bedrijf Nomad is gesloten ‘wegens familie-omstandigheden die te maken hebben met de vliegtuigramp.’ Een Vierdaagsewandelaar uit Malden vertelde vrijdagochtend in de radio-uitzending van Omroep Gelderland dat vrienden van hem uit Brummen hun zoon, schoondochter en 2 kleinkinderen bij de crash verloren.

Gezin van 4
Bij het Doesburgse bedrijf Ubbink is een condoleancegelegenheid ingericht. Een medewerkster van de onderneming is mogelijk met haar man en twee kinderen omgekomen tijdens de vliegramp. Oscar Palm uit Epe, van de gelijknamige rijschool, meldt op Twitter dat vier familieleden van hem zijn omgekomen bij de vliegramp.

Later op de dag geeft de luchtvaartmaatschappij naar verwachting de passagierslijst vrij met alle nationaliteiten. Van 20 passagiers is de nationaliteit nog niet vastgesteld. Dat daar nog onduidelijkheid over is, komt doordat veel passagiers waren overgestapt.