Twee Apeldoorners zwaar toegetakeld

Geplaatst op 30 juli 2014, om 19:31 uur

foto: Roland HeitinkAPELDOORN – Naar aanleiding van een geweldsincident waarbij zaterdag twee Apeldoorners bij een fietsenstalling aan de Laan van de Mensenrechten ernstig werden mishandeld, heeft de politie deze week twee plaatsgenoten van 24 en 26 jaar aangehouden.

De 26-jarige verdachte wordt morgen voorgeleid bij de rechter-commissaris. Over de andere verdachte moet de officier van justitie nog een beslissing nemen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Naar aanleiding van deze zeer zware mishandeling, waarbij één van de slachtoffers ernstig oogletsel heeft opgelopen, startte de politie een uitgebreid onderzoek. De politie deed meerdere malen via de media een oproep voor getuigen. Dit zorgde wel voor de nodige reacties, ook van getuigen, maar de identiteit van de verdachten werd hierdoor niet bekend.

Eerste aanhoudingen
Toch kreeg de politie tijdens het onderzoek zicht op de verdachten en deze week werden twee van hen aangehouden. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

Zinloos geweld
De politie sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit. Het incident vond de bewuste nacht kennelijk zonder enige aanleiding plaats. Het geweld stopte toen een ander groepje jongeren het geweld zag en achter de vluchtende mannen aanging. Helaas wisten zij te ontkomen.