Zutphenaar met mes op zomerfeesten - GelreNieuws        

Zutphenaar met mes op zomerfeesten

Geplaatst op 31 juli 2014, om 11:22 uur

foto: Persbureau HeitinkZUTPHEN – De politie heeft woensdagavond een 22-jarige man uit Zutphen aangehouden. Hij wordt verdacht aan het eind van de zomerfeesten bezoekers met een mes te hebben bedreigd. De politie wil graag in contact komen met deze mensen en getuigen van het gebeurde.

De politie kreeg rond 23.10 uur een melding, dat een man met een mes in de binnenstad liep. Niet veel later kwam een melding, dat hij in de buurt van de Lombardsteeg iemand met een mes had bedreigd.

Agenten waren na de eerste melding al op zoek naar de verdachte en hadden een goed signalement doorgekregen. Op een gegeven moment troffen ze hem aan, maar hij nam direct de benen. Na een achtervolging door het voetgangersgebied, waar op dat moment nog behoorlijk wat publiek van de zomerfeesten liep, werd de verdachte aangehouden. Bij hem werd een mes aangetroffen en hij is ingesloten voor verhoor.

Vanwege de vlucht van de verdachte hebben de agenten geen slachtoffers meer kunnen spreken. De politie vraagt deze mensen en andere getuigen zich te melden via 0900-8844.