Zwarte Cross gaat van start

Geplaatst op 24 juli 2014, om 10:59 uur

zwartecross_in_itemLICHTENVOORDE – Om 12.00 uur vanmiddag gaat de camping open en zullen duizenden bezoekers toestromen.

Over een paar uurtjes zullen duizenden het nirwana bereiken: een stekje op de sappige groene weides van de Zwarte Cross alwaar de kasteleins van de buurtcafés en de campingburgemeesters jullie met open armen zullen ontvangen. Dit meldt de organisatie op haar site. Er worden zo’n 20000 kampeerders verwacht, waardoor het erg druk zal worden op de wegen naar Lichtenvoorde.

Kampeerders kunnen zich vermaken in het “Rock’n Roll Circus” en in het Walhalla is ook de Tiroler Bierstube “Der Tanzenden Lothar” en natuurlijk het kampvuur met live muziek. De achtiende editie van het Zwarte Cross Festival wordt gehouden van vrijdag 25 juli (campinggasten zijn al een dagje eerder welkom!) tot en met zondag 27 juli 2014 op het bosrijke festivalterrein De Schans in Lichtenvoorde. Men verwacht 160000 bezoekers.

Er zullen zo’n 200 bands en 1000 artiesten optreden tijdens dit festival. Op zwartecross.nl kun je het gehele programma vinden. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Op donderdag 24 juli zal om 17.00 uur een minuut stilte worden gehouden uit respect voor slachtoffers en nabestaanden van de vliegramp met vlucht MH17.  Overal op het terrein zal het stil zijn en alle activiteiten zullen onderbroken worden. De organisatie vraagt om medewerking van iedereen.