Aanhoudingen na verlaten plaats ongeval

Geplaatst op 15 augustus 2014, om 14:32 uur

foto: Persbureau HeitinkLAREN – Donderdagmiddag zijn op de Deventerweg drie mannen van 28,35 en 39 jaar uit Capelle aan de IJssel, Utrecht en Zutphen aangehouden. De mannen waren er lopend vandoor gegaan na een aanrijding, zonder hun identiteit bekend te maken.

Kort daarvoor was er op de auto waarin dit drietal zat al een achtervolging ingesteld vanuit Eefde, Gossel en Harfsen. Daarbij liepen de snelheden op tot 110 km/u., op wegen waar 60 km/u. is toegestaan. Onderweg waren er al handschoenen uit de auto gegooid.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie had een melding gekregen over een verdachte situatie in Eefde waarbij drie mannen probeerden bosjes bloemen te verkopen aan bejaarden. Een meldster vertrouwde het drietal niet.

De politie zoekt nog getuigen in Eefde die het drietal mogelijk aan de deur heeft gehad. Het gaat om (licht) getinte mannen, waarvan er twee met een bosje bloemen liepen en de derde in een auto rondjes in de omgeving reed. De auto en de handschoenen zijn in beslag genomen. Na verhoor zijn de mannen in de loop van de avond in vrijheid gesteld. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.