Discotheek Manhattan meest discriminerend - GelreNieuws.nl

Discotheek Manhattan meest discriminerend

Geplaatst op 31 augustus 2014, om 14:24 uur

foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkARNHEM – Discotheek Manhattan is het meest discriminerend in het Arnhemse uitgaansleven. Dat blijkt uit onderzoek van ROOD, jong in de SP.

ROOD heeft in Arnhem onderzoek gedaan naar discriminatie aan de deur en kwam tot schokkende resultaten, laat de SP weten op haar website.

Manhatten heeft vrijdagavond de Gouden Stopbord in ontvangst mogen nemen. Het Stopbord staat voor het stoppen van discriminatie aan de deur bij uitgaansgelegenheden. ROOD-woordvoerder Iskander Sweet: “Bij meerdere kroegen werden mensen met een donkere huidskleur geweigerd. Dit is onacceptabel! Manhattan sprong er negatief bovenuit en ontvangt daarom deze oneervolle prijs.”

ROOD laat zien dat het deurbeleid van Manhattan niet deugt en door het Gouden Stopbord te overhandigen laten ze dat weten. Sweet van de SP: “Het is absurd dat er in een vrij land gediscrimineerd wordt: alle Nederlanders zouden gelijkwaardig behandeld moeten worden.” Het onderzoek wijst uit dat de gemeente kroegen steviger moeten gaan aanpakken op discriminatie.