Nepagenten in Arnhem

Geplaatst op 12 augustus 2014, om 13:02 uur

foto: Persbureau HeitinkARNHEM – Twee bewoners van de Arnhemse wijk Geitenkamp zijn maandagochtend het slachtoffer geworden van de zogenoemde babbeltruc. Twee tot dusver onbekende mannen die zich als agenten voordeden zagen kans met een smoes bij hen in huis te komen waarna ze er vandoor gingen met geld.

De beide slachtoffers, 48 en 77 jaar, werden lopend op straat ter hoogte van de Rosendaalseweg aangesproken door twee mannen in een auto. De twee beweerden van de politie te zijn en beweerden dat er zojuist bij de slachtoffers zou zijn ingebroken waarvoor twee daders waren gepakt. Om verder onderzoek in te kunnen stellen wilden de ‘agenten’ bij de Arnhemmers binnen kijken. Daar zagen ze kans er met geld vandoor te gaan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het zou gaan om twee blanke mannen, de een ongeveer 30 jaar terwijl de ander ongeveer 40 jaar zou zijn. Beiden droegen vrijetijdskleding en zouden rijden in een blauwe vijfdeurs Volkswagen met de letters MGR in het kenteken. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op te reageren. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844.