Veluwsche stoomtrein botst op auto - GelreNieuws        

Veluwsche stoomtrein botst op auto

Geplaatst op 21 augustus 2014, om 19:39 uur

Foto: Charles MollLOENEN- Donderdagmiddag kwam op de Broeksweg in Loenen een stoomtrein in botsing met een auto. Niemand raakte gewond.

De trein, met een kleine 300 passagiers, kwam op een onbewaakte overweg in botsing met een personenauto, waardoor deze in de sloot terecht kwam. De bestuurder was de enige inzittende en kon zelf uit de auto komen. In de trein raakte ook niemand gewond, ondanks de noodstop.

De ongevallendienst van Prorail kwam ter plaatse en er werden bussen geregeld voor de passagiers die naar Dieren moesten. Er zaten veel gezinnen met kinderen en ouderen in de trein. De eerste bus was de spelersbus van Vitesse en dit was voor een aantal een extra evenement om daarin te mogen zitten.

Het remsysteem van de trein raakte beschadigd, waardoor de trein zelf niet verder kon rijden. Een andere locomotief heeft de trein weggesleept met daarin nog een kleine 100 passagiers die terug gingen naar de plaats van vertrek. Brandweer, ambulancepersoneel en politie verleenden assistentie bij het incident en hielpen de passagiers.

De auto werd afgesleept. De hulpdiensten doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.