Wielrenner met opzet aangereden

Geplaatst op 8 augustus 2014, om 18:00 uur

foto: Persbureau HeitinkBEEKBERGEN – De politie is een onderzoek gestart naar een doorrijding na een ongeval donderdagmiddag op de Ruggeweg in Beekbergen. Mogelijk is er opzet in het spel.

De politie kreeg rond 15.15 uur de melding dat op de Ruggeweg een aanrijding tussen een wielrenner en een auto had plaats gevonden en dat de automobilist was doorgereden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Ter plaatse bleek dat een 41-jarige wielrenner samen met zijn zoon over de Berg en Dalweg reed. Hij werd hier ingehaald door een personenauto die direct daarna remde. De wielrenner kon een aanrijding net voorkomen en reageerde boos naar de automobilist. Beiden vervolgden hun weg. Korte tijd later fietste de wielrenner op de Ruggeweg , waar hij van achteren zou zijn aangereden door de automobilist die hem op de Berg en Dalweg in de problemen had gebracht. De wielrenner viel en liep verschillende schaafwonden op. Zijn fiets werd zwaar beschadigd. De personenauto, een grijze Mercedes A-klasse, reed vervolgens door zonder dat de bestuurder zijn identiteit bekend maakte.

De politie is een onderzoek gestart en daaruit bleek dat het ging om een grijze Mercedes A-klasse die werd bestuurd door een 84-jarige man uit de gemeente Apeldoorn. Van de man is een verklaring opgenomen.