9 Gelderse slachtoffers MH17 geïdentificeerd - GelreNieuws.nl

9 Gelderse slachtoffers MH17 geïdentificeerd

Geplaatst op 9 september 2014, om 16:57 uur

foto: Jean-Marc RegelinkREGIO – 9 van de in totaal 14 Gelderse slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne zijn geïdentificeerd, een aantal nabestaande hebben te horen gekregen dat het identificeren van hun geliefde niet mogelijk is.

Vlucht MH17 werd op 17 juli neergeschoten boven de Oekraïne, in het toestel zaten 298 passagiers waarvan 196 Nederlanders. Inmiddels hebben 193 slachtoffers hun identiteit terug. Vandaag publiceerde de Onderzoeksraad voor Veiligheid een rapport met daarin de eerste bevindingen over de crash. Daaruit is gebleken dat het toestel vermoedelijk is doorboord met een groot aantal objecten die van buitenaf en met hoge snelheid zijn ingeslagen. Hierdoor raakte de Boeing dusdanig beschadigd dat het tijdens de vlucht in stukken is gebroken.

Van het gezin uit Duiven hebben alle slachtoffers hun identiteit terug gekregen. Ook Tallander Niewold uit Brummen is geïdentificeerd, zijn familie kreeg dit bericht op 18 augustus. Van een Doesburgs gezin is op dit moment slechts 1 gezinslid geïdentificeerd.

Ook van vier slachtoffers uit Nijmegen en Wijchen zijn de afgelopen weken de identiteit bekend geworden en overgedragen aan de familie.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com