Gewelddadige sieradendief actief in Arnhem - GelreNieuws.nl

Gewelddadige sieradendief actief in Arnhem

Geplaatst op 28 september 2014, om 13:13 uur

politiezwaailichtARNHEM РIn Arnhem zijn zaterdag tot twee keer toe inwoners met geweld van hun sieraden bestolen. De man raakte daarbij lichtgewond, de vrouw was met de schrik vrij gekomen. Van de dader ontbreekt nog elk spoor 

Op de Weverstraat in het stadscentrum werd een 76-jarige Arnhemse op straat met geweld beroofd van haar halsketting. Op de Spoorwegstraat in de wijk Klarendal werd later een 63-jarige bewoner in huis het slachtoffer.

De eerste beroving op de Weverstraat was rond 14.30 uur, waarbij de dader de halsketting van het slachtoffer aftrok. Het slachtoffer kwam daarbij met de schrik vrij maar mist wel haar halsketting. Omstreeks 16.00 uur werd bij de 63-jarige Arnhemmer thuis aangebeld waarna hij belaagd werd door een jonge man. Na een korte schermutseling wist hij diens halsketting buit te maken en er vandoor te gaan. De politie heeft in beide gevallen nog vergeefs naar de dader(s) gezocht.

Signalement
In beide gevallen was sprake van een jonge man in de leeftijd van ongeveer 20 a 25 jaar met een lichtgetinte huidskleur. Verder droeg hij een donkere trui met lange mouwen en had hij kort zwart haar. Gezien de overeenkomsten in het signalement en de manier waarop de dader te werk ging sluit de politie niet uit dat het om dezelfde dader gaat. De politie roept getuigen op te reageren en is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844.